top of page

Säsongsarbeten

Vi utför alla sorters anläggningsarbeten under hela säsongen - förutsatt att vädret tillåter. 

Vinter

Beskärning av träd och buskar. Trädfällning. Vi samarbetar med arborister och sågbil. Stubbfräsning kan erbjudas i samarbete med stubbfräsningsföretag.

Vår

Inventering av trädgårdens växtlighet för att eventuellt komplettera med nya växter efter vintern. Plantering av perenner och rosor. Vårstädning - nerklippning av perenner, beskärning av mindre frosttåliga perenner och buskar (tex. rosor, lavendel, fjärilsbuskar, hortensia). Gödning och jordförbättring av rabatter. Gräsmatteskötsel i form av gödning och toppdress.

Försommar: Plantering av sommarblommor. Anläggning av gräsmatta.

Sommar

Vi anpassar vår skötsel efter trädgårdens behov och dina önskemål. Regelbunden skötsel av gräsmattan. Kantning och trimning av gräsmattekanter. Ogräsrensning. Häckklippning. Bevattning av växtlighet. Gödning efter behov.

Under sensommaren kan en del beskärning utföras, s k JAS-månadsbeskärning. Slåtter av äng. Anläggning av äng och gräsmatta.

Höst

Hela säsongen

Under hela säsongen - förutsatt att vädret tillåter - utför vi mark- och anläggningsarbeten. För detaljer se sidan våra tjänster.

Bästa planteringstiden för träd och buskar. Plantering under hösten rekommenderas för att växterna ska få en bättre etablering på våren. Under hösten är även sortimentet av träd och buskar bredare än på våren. Plantering av lökväxter. Beskärning av stenfrukt (tex. körsbär, plommon) och vissa träd och buskar som tex. kastanj, lönn, valnöt, avenbok och björk. Lövkrattning och lövblåsning.

bottom of page